Koor XL — Leuven — zondag 25 augustus 2024

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Koor&Stem Vlaams-Brabant op de laatste zondag van augustus ‘Koor XL’, een grootse koordag in autovrij Leuven voor alle geïnteresseerde zangers van over het ganse land. In 2024 zitten we aan onze vijfde editie en mogen we dus over een blikken jubileum spreken!

Om deze jubileumeditie extra luister bij te zetten, hebben we het groot concertorgel van Delobelle gehuurd en brengen we twee werken waar het vuurwerk vanaf spat, van componist Jules Van Nuffel (1883-1953), van wie we in 2019 het innemende ‘Voce mea’ zongen. We starten met de bloedmooie psalm ‘Super flumina Babylonis’ en gaan verder met het feestelijke ‘Ecce sacerdos magnus’, een werk dat al enkele decennia niet meer werd uitgevoerd en dus dringend terug moet opgepikt worden.

Deze koorfeestdag zal plaatsvinden op zondag 25 augustus 2024. In de voormiddag repeteren we samen in het Lemmensinstituut aan deze twee mooie werken. In de namiddag brengen we de muziek drie keer voor publiek (om het half uur) in de Sint-Geertruikerk in het centrum van Leuven.

De inschrijvingsprijs bedraagt €10. Je vindt op het inschrijvingsformulier het rekeningnummer. Na betaling ben je definitief ingeschreven en ontvang je tijdig de praktische gegevens (controleer goed je e-mail aders). Het is de bedoeling dat ieder zijn/haar partituren grondig instudeert op voorhand (er worden oefenbestanden ter beschikking gesteld) zodat we de dag zelf meteen kunnen werken aan de samenklank. De partituren vind je hier , de oefenbestanden op deze plaats.

We kijken er naar uit om een deugddoende, zalige zangvolle zondag te beleven met jullie!


De editie van 2023

We zongen:
Charles Wood: Hail, gladdening Light
William Henry Harris: Faire is the Heaven

Enkele foto’s

Ook de 2022 editie (28/8/2022) was fantastisch! Hier vind je de foto’s.

We zongen ‘Light of my soul’ van Robert Lucas Pearsall, dat in het begin van de Coronapandemie virtueel werd ingezongen door meer dan 240 zangers in het project ‘Koorona’, en een achtstemmig ‘Magnificat’ van Michael Praetorius, die dit jaar 450 jaar geleden geboren werd en 400 jaar geleden overleed.